Menu
  • Producten van VELUX en LuXtra uit eigen voorraad.
  • Snelle levertijd.
  • Gratis retourneren binnen 60 dagen.
  • 24 jaar ervaring in de branche

Dakvensters bij Dakvenster.be

Ontdek ons enorme aanbod hoogwaardige dakvensters voor elk project en elke behoefte. Met een dakvenster haalt u daglicht en frisse lucht binnen in ruimtes waar een standaard, verticaal venster dat niet kan. Dakvensters zijn perfect voor het verbouwen van zolders, maar kunnen worden gebruikt in een breed scala aan verschillende projecten in een huis, op kantoor, in het magazijn en in een bijna onbeperkt aantal andere mogelijkheden. Dakvensters geven u licht, frisse lucht en uitzicht naar buiten waar u dat normaal gesproken zou kunnen - ze verbeteren het binnenklimaat en de omstandigheden aanzienlijk en helpen ruimtes te transformeren op een manier die u misschien niet voor mogelijk had gehouden. Ontdek de selectie dakvensters van enkele van de grootste merken op de markt. Op Dakvenster.be vindt u vensters van merken als VELUX, LuXtra en Dakea, die allemaal bekend staan om hun geweldige kwaliteit en uitstekende bruikbaarheid. Het aanbod omvat producten in de meeste prijsklassen en probeert oplossingen te bieden voor bijna elk project en elke behoefte.

Vind het juiste dakvenster

Bij het kiezen van een dakvenster zult u moeten letten op de kenmerken van de verschillende producten en deze vergelijken met uw behoeften.

Bediening

Een goede eerste stap is het vinden van de juiste bediening die past bij de installatie. Vensters voor het dak zijn verkrijgbaar met 3 verschillende soorten bediening:

Bediening bovenaan

Het wentelend dakvenster met bediening bovenaan is misschien wel het bekendste en meest populaire type. Het venster draait om zijn eigen as en wordt bediend via de balk bovenaan het kozijn. De wentelende bediening en de bovenste bedieningsbalk maken de vensters een geweldige optie voor ruimtes waar het venster goed binnen handbereik is. De bediening bovenaan maakt het venster bruikbaar, zelfs als er meubels direct onder worden geplaatst, omdat de bedieningsbalk nog steeds bereikbaar is.

Bediening onderaan

Vensters met bediening onderaan zijn de perfecte keuze als uw vensters op hoogte worden geïnstalleerd. Als het venster hoog is geïnstalleerd, zal het voor de meesten moeilijk zijn om de bedieningsbalk bovenaan te bereiken, terwijl de onderste handgreep nog steeds bereikbaar is. Dakvensters met bediening onderaan zijn normaal gesproken zowel wentelend als uitzetbaar verkrijgbaar. Terwijl het wentelende venster om zijn eigen as draait, opent het uitzetbaar venster vanaf de onderkant.

Elektrische bediening

Elektrisch bediende dakvensters die werken op netvoeding of zonne-energie, zijn populairder dan ooit. Uw vensters kunnen bedienen vanaf elke plek in de kamer, zelfs als u niet thuis bent, is een voordeel dat voor velen aantrekkelijk is. Het is ook een uitstekende keuze voor vensters die buiten bereik zijn geplaatst, omdat u nog steeds frisse lucht kunt binnenlaten zonder dat u het venster handmatig hoeft te bedienen.

Constructie

Moderne dakvensters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, beglazingen en afwerkingen. Waar u speciaal op moet letten, zijn het kozijn en de beglazing van het venster. Deze factoren bepalen de meeste mogelijkheden van het venster en hebben een grote invloed op de prestaties en het uiterlijk.

Houten kozijn met coating

De klassieke optie is een venster met grenen kozijn. Het grenen kozijn zorgt voor een lange levensduur en duurzaamheid van het venster en geeft het een elegante uitstraling die bij de meeste interieurs past. Vaak hebt u de keuze tussen grenen kozijn met gevernist hout, grenen kozijn met witte verf en grenen kozijn met polyurethaan coating. Door de opties gevernist hout en witte verf kunt u toch genieten van de houten look van het kozijn. De coatings zijn gemaakt om het hout te beschermen en het voor een lange tijd operationeel en mooi te houden. Polyurethaan coating is een uitstekende keuze voor vochtige ruimtes, waar de vensters regelmatig aan vocht worden blootgesteld. De coating beschermt het hout zo goed mogelijk en zorgt ervoor dat het venster makkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Het is de perfecte keuze voor kamers zoals keukens en badkamers.

Pvc-kozijn

Terwijl de meeste dakvensters een houten kozijn hebben, zijn sommige gemaakt van verschillende materialen. In ons aanbod vensters vindt u diverse producten met pvc-kozijnen. Pvc is een andere goede keuze voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers, omdat het materiaal volledig bestand is tegen water en vuil en bovendien gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Pvc-vensters zijn over het algemeen lichter dan de houten alternatieven.

Beglazing

De beglazing is een van de belangrijkste keuzes bij het kiezen van een dakvenster voor uw woning. Beglazing betreft het eigenlijke glas van het venster en heeft invloed op factoren als isolatie, uv-bescherming, weersbestendigheid en geluidsreductie. Verschillende componenten werken samen om de beglazing van het venster te creëren en het zijn unieke kenmerken te geven. Vaak wordt er een onderscheid gemaakt tussen vensters met dubbele beglazing of met driedubbele beglazing. Dubbele of driedubbele beglazing verwijst naar het aantal ruiten dat wordt gebruikt bij de constructie van het glas. Tussen de ruiten komen veel verschillende componenten in het spel, zoals gasgevulde ruimtes voor isolatie, gelaagde secties om te voorkomen dat glas in geval van breuk in de kamer valt, uv-beschermende elementen en vele andere opties. Wanneer u door ons aanbod van dakvensters bladert, vindt u de bijzonderheden van de beglazing van de verschillende producten, zodat u de juiste kunt vinden voor uw behoeften.

Dakvenster.be is uw leverancier van dakvensters

Bij Dakvenster.be verkopen en leveren wij al meer dan 20 jaar dakvensters en wij helpen u graag bij het vinden van het juiste product voor uw project. Ons team van dakvensterexperts staat alle werkdagen van de week van 09:00-15:00 voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Als u hulp nodig hebt bij het vinden van het juiste product, neem dan gerust contact met ons op.